Υγεία

Σύσκεψη για πολυφαρμακία

Η ετοιμασία ενημερωτικής εκστρατείας για το θέμα της πολυφαρμακίας, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργείο Υγείας υπό την Υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι του ΟΣΑΚ, του ΟΑΥ, του ΠΑΣΥΜΝ, του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, συζητήθηκε η ετοιμασία ενημερωτικής εκστρατείας για το θέμα της Πολυφαρμακίας.

Αφού ορίζεται ως πολυφαρμακία η χρήση πολλαπλών φαρμάκων ή περισσότερων απ’ ότι είναι ιατρικώς απαραίτητα, αναφέρεται πως «η εκστρατεία θα περιλαμβάνει ενημέρωση του πληθυσμού για τους κινδύνους που πιθανόν να ελλοχεύουν από τη συχνή και ταυτόχρονη χρήση πολλών φαρμάκων, ειδικότερα από άτομα τρίτης ηλικίας».

Προστίθεται ότι συζητήθηκε και η πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων προς τους επαγγελματίες υγείας.

Όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς, το φαινόμενο της πολυφαρμακίας παρατηρείται πολύ συχνά στους ηλικιωμένους με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο αλληλεπίδρασης και παρενεργειών.

Αναφέρεται επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει με πρόσθετες δράσεις που αφορούν στην υγεία των ηλικιωμένων με στόχο την περαιτέρω στήριξη της τρίτης ηλικίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button