Πάφος

Σύσκεψη για Ελλάδος

Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ενόψει της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών για τη βελτίωση της Λεωφόρου Ελλάδος και τμημάτων των Λεωφόρων Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Νεοφύτου Νικολαΐδη και Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, συνολικής δαπάνης €9 εκατ. πλέον Φ.Π.Α., πραγματοποιήθηκε χθες  στον Πολυχώρο «Αττικόν».

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου, χωρίς προβλήματα και περιττές ταλαιπωρίες για το κοινό.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας Cybarco Contracting Ltd, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, της CYTA, της Primetel, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, του Τμήματος Δασών και λειτουργοί των Υπηρεσιών του Δήμου. Οι εργασίες θα αρχίσουν εντός Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου προβλέπεται η δημιουργία επί της Λεωφόρου Ελλάδος περίπου 300 θέσεων στάθμευσης, καθώς και δεκάδων άλλων θέσεων επί των άλλων λεωφόρων, η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων και ασφαλών πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση καλωδίων όλων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας δενδροφυτεύσεις κατά μήκος των δρόμων κ.ά.

Επισημαίνεται ότι στους όρους του συμβολαίου εκτέλεσης του έργου, περιλαμβάνονται πρόνοιες για τη ρύθμιση της τροχαίας κίνησης κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ ο εργολάβος θα έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει την πρόσβαση προς τις κατοικίες και τα επαγγελματικά υποστατικά.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button