Υγεία

Σύνοδος παγκοσμίου οργανισμού υγείας στην Κύπρο

Η Κυπρος θα φιλοξενήσει μεταξύ 11-12 Απριλίου 2024, την 10η Υπουργική Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Μικρών Κρατών (SCI) Περιφέρειας Ευρώπης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, θα είναι θέματα που αφορούν τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, τον παιδικό καρκίνο και την κλιματική αλλαγή.

Η Πρωτοβουλία των Μικρών Κρατών (SCI), η οποία ιδρύθηκε το 2013, είναι, σημειώνεται, μια πλατφόρμα μέσω της οποίας 11 Κράτη-Μέλη στη Περιφέρεια της Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με 2 εκατομμύρια κατοίκους ή λιγότερους, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν κοινά θέματα και να μοιραστούν εμπειρίες προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία του πληθυσμού στις χώρες τους. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Ανδόρρα, η Κύπρος, η Εσθονία, το Ισλανδία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, το Μονακό, το Μαυροβούνιο, η Σαν Μαρίνο και η Σλοβενία.

Την έναρξη της Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στις 09:00, στο ξενοδοχείο Saint Raphael, στη Λεμεσό, θα κηρύξει ο Υπουργός Υγείας  Μιχάλης Δαμιανός. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Hans Henri Kluge.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button