Κύπρος

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 36 ετών, προχώρησε χθες  η Αστυνομία, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, βάσει δικαστικού διατάγματος, με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνά την υπόθεση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που λήφθηκε από μέλος της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορούσε σε διαμοιρασμό στο διαδίκτυο, αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, από χρήστη του διαδικτύου στην Κύπρο. Αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 36χρονου υπόπτου, μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης, προχώρησαν νωρίς το πρωί χθες , σε έρευνα στην κατοικία του, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του 36χρονου, αριθμός αρχείων που περιέχουν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, με αποτέλεσμα τα μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προχωρήσουν στη σύλληψη του, για αυτόφωρο αδίκημα. Για τους σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν και στην κατακράτηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και στην κατακράτηση ενός κινητού τηλεφώνου και ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων, που επίσης ανευρέθηκαν στην κατοικία του 36χρονου.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας το πρωί της Πέμπτης, ο 36χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για σκοπούς έκδοσης διατάγματος κράτησης του. Αφού το Δικαστήριο ενέκρινε το σχετικό αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα κράτησης διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button