Επικαιρότητα

Σύλληψη για διαδικτυακή απάτη στην Πάφο

Σοβαρή εξέλιξη προκύπτει στη διερεύνηση υπόθεσης διαδικτυακής απάτης, που διαπράχθηκε το 2016, στην Πάφο, μετά τη σύλληψη 38χρονου, από τις ισπανικές Αρχές. Ο 38χρονος εκδόθηκε χθες στην Κύπρο, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου, τον Δεκέμβριο του 2016, από διευθυντή εταιρείας στην Πάφο. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, η εταιρεία του, στο πλαίσιο των εργασιών της, είχε προχωρήσει στην αγορά εξοπλισμού από ισπανική εταιρεία. Μετά από επικοινωνία, που είχε ο παραπονούμενος, με την προμηθεύτρια εταιρεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνήθηκε όπως η εταιρεία του προχωρήσει άμεσα στην καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €18,450, σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ως προκαταβολή. Σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, την ίδια μέρα, έλαβε νέο ηλεκτρονικό μήνυμα, από την προμηθεύτρια εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο η καταβολή της προκαταβολής, θα έπρεπε να γίνει σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο παραπονούμενος προχώρησε στην καταβολή της προκαταβολής στο νέο τραπεζικό λογαριασμό. Ωστόσο σε νέα επικοινωνία, που είχε με την προμηθεύτρια εταιρεία, λίγες μέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβε το ποσό της προκαταβολής και ουδέποτε απέστειλε μήνυμα για αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα έπρεπε να κατατεθεί η προκαταβολή.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο καταβλήθηκε το ποσό της προκαταβολής, δεν ανήκει στην προμηθεύτρια εταιρεία και ότι το έμβασμα, που κατέθεσε ο παραπονούμενος, εισπράχθηκε από άγνωστο πρόσωπο. Επίσης από δικανικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο ηλεκτρονικό υπολογιστή του παραπονούμενου, εντοπίστηκαν κακόβουλα λογισμικά προγράμματα, τα οποία υποκλέπτουν κωδικούς και άλλα δεδομένα, που υπάρχουν αποθηκευμένα στον υπολογιστή.

Από τη συνέχιση των εξετάσεων, σε συνεργασία με τις ισπανικές Αρχές, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 38χρονου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε, το 2019, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο 38χρονος εντοπίστηκε στην Ισπανία και συνελήφθη από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος και χθες παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές. Μεταφέρθηκε στην Κύπρο και αφού συνελήφθη, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button