Πάφος

Σύγχρονος χώρος πρασίνου

Ένας ακόμη σύγχρονος και λειτουργικός χώρος πρασίνου , ο οποίος σχεδιάστηκε από τον Δήμο Πάφου και εκτελέστηκε από το Pouroulis Foundation με γενναιόδωρη χορηγία ύψους €500.000 και πλέον της οικογένειας Λουκά Πουρούλη, εξέχουσας προσωπικότητας του Αποδήμου Ελληνισμού, εις μνήμην της συζύγου του Άρτεμης και της θυγατέρας του Σαλώμης παραδόθηκε σήμερα στην πόλη μας.

Εγκαινιάστηκε επίσης το πλήρως ανακαινισθέν κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Τα εγκαίνια τους τέλεσαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και οι κ. Άδωνης Πουρούλης και Φοίβος Πουρούλης .

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου ευχαρίστησε τον Λουκά Πουρούλη και την οικογένεια του για την γενναιόδωρη χορηγία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το αναπλασθέν αυτό πάρκο εξοπλισμένο και αναβαθμισμένο , πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, ένα πρότυπο χώρο πρασίνου και αναψυχής , που μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να το απολαμβάνουν με άνεση και ασφάλεια.

Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε Αγιασμό από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Πάφου, ομιλία από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος , χαιρετισμό από τον κ. Άδωνη Πουρούλη εκ μέρους της οικογένειας Λουκά Πουρούλη ,παρουσίαση του έργου από τον μελετητή – αρχιτέκτονα κ. Ρένο Μάρκου, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του χθές και του σήμερα από τον Ευθύβουλο Θεοχάρους (πιάνο) και ερμηνεία από την Αννίτα Κωνσταντίνου , τραγούδια από την Χορωδία του Β’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου υπό την διεύθυνση της κ. Έλενας Παπαθεράποντος – Κωνσταντίνου, αποκάλυψη αναμνηστικών πλακών και ανοικτή δεξίωση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button