Επικαιρότητα

Σύγκρουση στην Πόλη για τις οφειλές δημοτών

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ Λάκης Χριστοδούλου και Γιώργος Ξενοφώντος στο δήμο Πόλεως Χρυσοχους αμφισβητούν ανοικτά τον δήμαρχο σε σχέση με την είσπραξη των παλιών οφειλών.

Όπως τονίζουν σε κοινή δήλωση τους «παρά τις διακηρύξεις του δημάρχου ότι γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την είσπραξη των καθυστερημένων οφειλών,  η πραγματικότητα  δυστυχώς είναι εντελώς διαφορετική». Παραθέτουν μάλιστα και στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως σημειώνουν ότι οι  οφειλές των δημοτών και επιχειρήσεων προς το δήμο έχουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια:

 

2018   € 2,686,498

2019   € 3,052,006

2020   € 3,303,592

 

Πρόβλεψη από το λογιστήριο για το  2021 € 3,766,820. «Δυστυχώς  από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι καθυστερημένες οφειλές έχουν αυξητική τάση και δημοσιοποιούμε τα στοιχεία για να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια.» 

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους Γιώτης Παπαχριστοφή διαψεύδει τις αναφορές τονίζοντας ότι οι παλιές οφειλές στον δήμο παρουσιάζουν συνεχώς πτωτική πορεία, κατά την έκφραση του, από το 2017 μέχρι σήμερα. Ανέφερε ενδεικτικά ότι μόνο κατά την περσινή χρονιά εισπράχθηκε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ από παλιές οφειλές και αναρωτήθηκε που βρήκαν αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button