Υγεία

Σωστές οι προδιαγραφές των PCR test

Οι προδιαγραφές των PCR τεστ είναι σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ, αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης της Ελλάδας,  Άδωνη Γεωργιάδη, για χαμηλής αξιοπιστίας τα φθηνά PCR στην Κύπρο .

“Το πώς οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20. Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ”, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης .

Ανάρτησε επίσης αντίγραφο με στοιχεία από τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς και Tweet της Βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, που ανέφερε πως αναμένει ξεκάθαρη σαφή απάντηση από τον Υπουργό Υγείας, για το θέμα αυτό, για το οποίο στέλλει και γραπτή ερώτηση, και πως τον λόγο έχει και ο Γενικός Ελεγκτής.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: “Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της, που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές”, πρόσθεσε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button