Πάφος

Σχολικά Κέντρα Υποδοχής – Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός νέων Cross Culture International Foundation  και o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Πάφου οργανώνουν ημερίδα προώθησης των αποτελεσμάτων και των παραδοτέων του προγράμματος Cross the Bridge Project που χρηματοδοτείται από τον Ισλανδικό εθνικό φορέα Erasmus+ – KA2. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο – 4 Μαΐου 2019 στην Παλιά Ηλεκτρική στις 10 π.μ.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα «Σχολικά Κέντρα Υποδοχής» που είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε μέσα από το πιο πάνω πρόγραμμα και στοχεύει την ενίσχυση της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για την ομαλή ένταξη των μαθητών/-τριών με μεταναστευτικές βιογραφίες στα σχολεία και την κοινωνία.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από τη νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (οδικός χάρτης για τους μαθητές), το εγχειρίδιο Cross the Bridge Project με καλές πρακτικές για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές, αλλά και το διαδικτυακό σεμινάριο (on line course) του πανεπιστημίου του Ταρτού – Εσθονία. Στη σύμπραξη του συγκεκριμένου προγράμματος εκτός από το Ccif Cyprus μετέχει  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, το πανεπιστήμιο του Ταρτού Εσθονίας και 4 σχολεία (το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ ’ Πάφου, Arskoli Ισλανδίας, Mittelscholl Gersthofen Γερμανίας και I.I.S. G.B.Pentasuglia Ιταλίας).

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης, νέους/-ες (φοιτητές/τριες, μαθητές/-τριες) επαγγελματίες κάθε ειδικότητας και στο ευρύ κοινό.  Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77 77 27 57 ή στο 99429683.  Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.  Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων και θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button