Οικονομία

Σχεδόν τρία εκατομμύρια στο αεροδρόμιο Πάφου

O Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, εκτιμά ότι ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της πόλης, εντούτοις, υπάρχει ανάγκη αλλά και προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση των πτήσεων τόσον όσον αφορά τους προορισμούς όσο και τη συχνότητα.

Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε πως το ΕΒΕ Πάφου ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, στοχεύει στην αξιοποίηση αγορών που παρουσιάζουν επιχειρηματικές/ τουριστικές ευκαιρίες, δρομολογώντας ή και ενισχύοντας πτήσεις από διάφορες χώρες.

Πρόσθεσε, πως το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου είναι ένα από τα βασικά έργα υποδομής που συμβάλλουν στη τουριστική αλλά και γενικότερη ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου.

Το αεροδρόμιο συνέχισε, με το σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 2,8 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, 12.000 πτήσεις ετησίως με 28 σημεία check- in. Με βάση τα στοιχεία του 2018 ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, ο αριθμός επιβατών που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο ανέρχεται σε 2.872.391 σημειώνοντας αύξηση κατά 354.391 επιβάτες με ποσοστό 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία ο αριθμός επιβατών ήταν 2.518.000 εκ.

Πιο αναλυτικά ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι αφίξεις ανήλθαν στις 1.434.741 ενώ οι αναχωρήσεις στις 1.437.650. Είναι προφανές τόνισε, ότι ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των πτήσεων στο αεροδρόμιο, υπάρχει παρά ταύτα, ανάγκη αλλά και προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση των πτήσεων τόσο σε προορισμούς όσο και σε συχνότητα.

Είπε ακόμη πως το ΕΒΕ Πάφου στοχεύει στην αξιοποίηση αγορών που παρουσιάζουν επιχειρηματικές/ τουριστικές ευκαιρίες, δρομολογώντας ή και ενισχύοντας πτήσεις από χώρες όπως το Βέλγιο, την Αίγυπτο, την Ινδία, τις σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία, τις αραβικές χώρες, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Κίνα, την Αυστρία, το Λίβανο και τη Ρωσία.

Επεσήμανε τέλος, πως ουσιαστικός παράγοντας στην ανάπτυξη του αεροδρομίου Πάφου αποτελεί και η κατάργηση του προστατευτισμού στις δρομολογημένες πτήσεις από τρίτες χώρες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των ευκαιριών αύξησης του τουριστικού ρεύματος και από μη ευρωπαϊκές χώρες.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button