Υγεία

Σχεδόν πέντε χιλιάδες στο ΤΑΕΠ Παίδων

Πέραν των 4726 παιδιών εξυπηρετήθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι και τις 8 Μαΐου στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα (01 μέχρι 8 Μάη) εξυπηρετήθηκαν 402 παιδιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ, σημειώνοντας ότι καταγράφεται αυξημένη επισκεψιμότητα στο Τμήμα.

Όπως αναφέρεται, το ΤΑΕΠ Παίδων λειτούργησε την 1η Φεβρουαρίου του 2023 σε ειδικό χώρο με δικά του εξεταστήρια (5 κλίνες) και ξεχωριστό χώρο αναμονής, που βρίσκεται δίπλα από το ΤΑΕΠ Eνηλίκων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σημειώνεται ότι το ΤΑΕΠ Παίδων βοήθησε σημαντικά στην πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των μικρών ασθενών, με μεγαλύτερη επάρκεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΤΑΕΠ Παίδων στελεχώνεται από εννέα ιατρούς με ειδικότητα στην Παιδιατρική, ενώ αναμένεται ακόμη ένας γιατρός να ενισχύσει τη στελέχωση του τμήματος εντός Μαΐου. Ταυτόχρονα, το προσωπικό του ΤΑΕΠ Παίδων συνεργάζεται με όλα τα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για εξιδεικευμένες υπηρεσίες όταν παραστεί ανάγκη.

Ιατροί, ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές, προστίθεται, «δίνουν σε καθημερινή βάση τον καλύτερο τους εαυτό για τη γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στους αυξανόμενους αριθμούς των μικρών ασθενών που εξυπηρετούνται».

Με επίκεντρο την αναβάθμιση της φροντίδας προς τους ασθενείς, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, παραμένει προσηλωμένος στη συνεχή πρόοδο και προγραμματίζει τη μετεξέλιξη του ΤΑΕΠ Παίδων με στόχο να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button