Υγεία

Σχεδόν ένα εκατομμύριο οι ζημιές στην αποθήκη

Ζημιές ύψους €880.000 σε 149 φαρμακευτικά σκευάσματα, επηρεάζοντας 105.401 συσκευασίες που φυλάγονταν στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, στην βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, προκλήθηκαν από την θεομηνία της 18ης Μαρτίου, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής. Σημειώθηκε παράλληλα ότι η απόφαση για μεταστέγαση των αποθηκών, η οποία είχε ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2020 και είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναβεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και προγραμματίζεται να εφαρμοστεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2024.

Το ζήτημα έγινε γνωστό μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής, η οποία συζήτησε το θέμα σήμερα, αναφέρθηκε ότι χρονικώς προηγήθηκαν δύο περιστατικά εισροής ύδατος σε γραφεία των αποθηκών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με ενέργειες της ιδιοκτήτριας εταιρείας του υποστατικού. Ακόμη, αναγνώσθηκε η έκθεση ελέγχου της κατάστασης των αποθηκών που είχαν συντάξει το 2019 οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, όπου διαπιστώθηκαν κρίσιμα σημεία μη συμμόρφωσης με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Στην Επιτροπή επίσης λέχθηκε ότι η θεομηνία της 18ης Μαρτίου προκάλεσε ζημιές ύψους €880.000 σε 149 φαρμακευτικά σκευάσματα, επηρεάζοντας 105.401 συσκευασίες. Επιπλέον, τονίστηκε ότι η απόφαση για μεταστέγαση των αποθηκών, η οποία είχε ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2020 και είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναβεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και προγραμματίζεται να εφαρμοστεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2024.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button