Επικαιρότητα

Σχέδιο κινήτρων για επιχειρήσεις

Πρόταση για  εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα δώσει λύσεις στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και προοπτική και ελπίδα στην Παφίτικη κοινωνία, καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Φίλιππου.

Χρέος της τοπικής αρχής , σημειώνει,  είναι να σταθεί  στα πόδια της, να σηκώσει  τα μανίκια και να βρει  τρόπους να βοηθήσει τους πολίτες , να αναχαιτίσει  την ανεργία, να δημιουργήσει  νέες θέσεις εργασίας, να σταθεί  εμπόδιο στην αδικία και να θωρακίσει  και τον τελευταίο κάτοικο της πόλης. Σε αυτή την πορεία δεν χωρούν ούτε δικαιολογίες του τύπου «Μα δεν είναι δουλειά του Δήμου αυτά», ούτε «Δεν υπάρχουν έσοδα για κοινωνική πολιτική», αναφέρει σε επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος. Θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι , να  δοθούν κίνητρα στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις, όπως επισημαίνει. Ανάμεσα στις εισηγήσεις του είναι η μείωση η και κατάργηση τελών και φόρων, ενοικίων και ο δήμος να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη σε επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν  πολίτες  και θα συνδράμουν αποτελεσματικά στην μείωση της ανεργίας.

Στην επόμενη ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε  να εγγραφεί θέμα και να παρθούν αποφάσεις. Πως ως Δήμος Πάφου , κατέληξε, θα βοηθήσουμε την κάθε επιχείρηση και το κάθε νοικοκυριό να ανακάμψει.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button