Πάφος

Σχέδιο για αγκυροβόλιο στην Φοντάνα Αμορόζα

Διατάγματα απαγόρευσης του ψαρέματος αλλά και της προσέγγισης σκαφών σε τρεις κολπίσκους στην νοτιοδυτική πλευρά του κόλπου της Χρυσοχούς εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο.

Ο  υπουργός Κώστας Καδής σχολιάζοντας δημοσίευμα του «Φ» δήλωσε ότι πρώτιστος στόχος είναι η ασφάλεια των λουόμενων στην περιοχή. Σήμερα υπάρχει μια άναρχη κατάσταση, συμπλήρωσε, όπου δίπλα από εκατοντάδες κολυμβητές σταθμεύουν ή πλέουν διάφορα σκάφη.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε, ανέφερε, έχει διαπιστωθεί  ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διασφάλισης της ασφάλειας των λουόμενων ήταν να καθορισθούν στους δυο- τρεις μικρούς κόλπους της περιοχής μικρές προστατευόμενες περιοχές .

Μετα την οριοθέτηση των περιοχών αυτών θα πρέπει η στάθμευση των σκαφών που εκτελούν μικρές κρουαζιέρες από το λιμάνι του Λατσιου αλλά και από άλλα σκάφη να γίνεται εκτός των κολπίσκων αυτών.

Με τα διατάγματα θα ρυθμιστεί, συνέχισε, η κυκλοφορία των τουριστικών σκαφών στα παράλια που υπάρχουν λουόμενοι προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος κατέληξε είναι να δημιουργηθεί αγκυροβόλιο στην περιοχή προκειμένου να δένουν τα σκάφη αυτά και να υπάρχει μια τάξη στον ευρύτερο κόλπο της Χρυσοχους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button