Πάφος

Σχέδια για στέγαση σε απομακρυσμένες κοινότητες

Ο Επαρχιακός Γραμματέας και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου, Αντρέας Φακοντής, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Νουρή, αναφορικά με την ανάγκη εκπόνησης από το Υπουργείο Εσωτερικών νέων στεγαστικών σχεδίων.

Τα σχέδια αυτά, σύμφωνα με τον κ.Φακοντη θα πρέπει να αφορούν στην παροχή οικονομικής βοήθειας από το κράτος για απόκτηση ή / και συντήρηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ή κοινότητες.

Η αστυφιλία μαστίζει σοβαρά τα απομακρυσμένα χωριά της Πάφου και δη του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, όπου οι ευκαιρίες εργοδότησης νέων ανθρώπων είναι ακόμη πιο περιορισμένες, σημειώνει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ. Η εικόνα μαρασμού λόγω της εξ ανάγκης εγκατάλειψης των απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα χωριών από τους νέους ανθρώπους, ανησυχεί ιδιαίτερα, συνεχίζει.

Ο κ. Φακοντής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητά όπως δοθούν κίνητρα για μόνιμη ιδιοκατοίκηση τόσο σε κοινότητες που βρίσκονται σε συγκεκριμένο υψόμετρο και άνω -ως ισχύει σήμερα-, όσο και σε κοινότητες που είτε ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 500 άτομα, είτε βρίσκονται σε απόσταση άνω των 35χλμ από το αστικό κέντρο της πόλης της Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button