Επικαιρότητα

Συρρικνώθηκε η οικονομία της Πάφου

Η κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος και η πανδημία συρρίκνωσαν την οικονομία της επαρχίας εκτιμά ο διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού.

Ο  Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου δήλωσε ότι η πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την οικονομική δραστηριότητα της Επαρχίας, αφού η μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό και την ανάπτυξη γης την καθιστούσε ευάλωτη και τρωτή. Η μείωση του πτητικού προγράμματος των αεροπορικών εταιρειών στο ελάχιστο και άρα περιορισμένος αριθμών αφίξεων τουριστών δημιούργησε, συμπλήρωσε, πολλά προβλήματα τόσο στην ξενοδοχειακή βιομηχανία όσο και στην επισιτιστική και εννοείται και στους παρεμφερείς κλάδους. 

Είπε ακόμη πως η  κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος την 1η Νοεμβρίου του 2020 σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού επίσης συρρίκνωσαν ακόμη περισσότερο την οικονομία της Πάφου, αφού η οικοδομική βιομηχανία υπέστη και αυτή πλήγμα επηρεάζοντας φυσικά όλους τους παρεμφερείς κλάδους των υπηρεσιών, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας κ.α. 

Συνεπώς, τόνισε, η πανδημία επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα της Επαρχίας Πάφου,  που μαζί με την αβεβαιότητα που πρυτάνευσε, προκάλεσε πρωτόγνωρη και χαώδη κατάσταση. Ωστόσο η ιδιωτική πρωτοβουλία κατέβαλε και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων, κατέληξε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button