Υγεία

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν στην Λευκωσία, το Υπουργείο Υγείας, το Ίδρυμα «Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη» και το Shriner’s Hospitals for Children (ΗΠΑ).

Το Μνημόνιο υπεγράφη στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης της ομάδας Αμερικανών Ορθοπεδικών από το Shriner’s Hospitals for Children και προνοεί την ενίσχυση της συνεργασίας των τριών πλευρών και την διεύρυνση της συνέργειας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, το Μνημόνιο υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου η ιατρική ομάδα του Shriner’s εξετάζει παιδιά με περίπλοκα ορθοπεδικά προβλήματα.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία της ομάδας των Αμερικανών Ορθοπεδικών, μέσω της οποίας, από το 1983 μέχρι σήμερα, 3,000 παιδιά έχουν δεχθεί εξειδικευμένη θεραπεία στα νοσοκομεία του Shriner’s στις ΗΠΑ. «Κάθε χρόνο, ομάδα εξειδικευμένων ιατρών από αυτά τα νοσοκομεία επισκέπτονται τη χώρα μας για να εξετάσουν και να προσφέρουν την εμπειρογνωμοσύνη τους για περισσότερα από 350 περιστατικά.

Επιπρόσθετα από την επίσκεψή τους στην Κύπρο, οι ειδικοί γιατροί του Shriner’s έχουν στενή συνεργασία με τους ιατρούς στην Κύπρο μέσω τηλεδιασκέψεων, παρέχοντας έτσι την εμπειρογνωμοσύνη τους για περίπου 80 περιστατικά παιδιών με ορθοπεδικά προβλήματα», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο Συναντίληψης, ο κ. Ιωάννου είπε ότι αναμένεται ότι η υπογραφή του θα δώσει νέα προοπτική στη συνεργασία, μέσω της επέκτασης της συνέργειας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Στόχος, συνέχισε, είναι η προώθηση της ανταλλαγής ιατρικής εμπειρογνωμοσύνης σε σημαντικούς τομείς όπως η ορθοπεδική και ιδιαίτερα η παιδιατρική ορθοπεδική.

Με τη σειρά του, ο κ. Κώστας Παρασκευαΐδης, εκ μέρους του Ιδρύματος «Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη», ευχαρίστησε το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τη σημαντική βοήθεια που παρέχει στην ομάδα των γιατρών από την Αμερική. Πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες και τρόποι συνεργασίας, για την υλοποίηση των οποίων όλες οι πλευρές θα εργαστούν εντατικά. «Το Ίδρυμα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των προσπαθειών και θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των γιατρών για το καλό των ασθενών», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευαΐδης.

Εκ μέρους της ομάδας των Ορθοπεδικών του Shriner’s Hospitals for Children, ο δρ Kirk σημείωσε πως το όραμα του Shriner’s είναι να γίνει κάθε δυνατή εκπαίδευση και να αναπτυχθούν εκείνα τα εργαλεία, τα οποία θα επιτρέπουν την αντιμετώπιση των περιστατικών στην Κύπρο, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται τα παιδιά στην Αμερική για τη θεραπεία τους. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο Ιατρικός Διευθυντής του Shriner’s Hospital, μετέφερε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Μνημονίου Συνταντίληψης, το οποίο, όπως ανέφερε, θα δώσει ώθηση στην μακροχρόνια συνεργασία των δύο πλευρών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button