Επικαιρότητα

Συνεργασία Νεάπολις με Μονή Χρυσορογιατισας

Μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος θεολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις φιλοξένησε χθες στην Μονή Χρυσορογιατισης ο ηγούμενος Διονύσιος εκφράζοντας την πρόθεση του για ανάπτυξη μιας πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων.

Ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος θεολογικών σπουδών του Πανεπιστημίου καθηγητής Γεώργιος Μαρτζελος δήλωσε ότι ο στόχος ήταν οι φοιτητές να γνωρίσουν τον πλούτο της μονής  και να τον αξιοποιήσουν. Ο κ.Μαρτζελος στάθηκε ιδιαίτερα στο κέντρο εικονολογίας και στην ανάπτυξη στην μονή γενικότερα της βυζαντινής τέχνης στην ιερά μονή Χρυσορογιατισης.

Ο καθηγητής του Νεάπολις επεσήμανε ότι οι χώροι της μονής προσφέρονται ιδιαίτερα για μεταπτυχιακούς φοιτητές προκειμένου να συντάξουν τις διπλωματικές τους εργασίες αξιοποιώντας και τον πλούτο της βιβλιοθήκης της μονής.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και από λειτουργό του τμήματος δασών για τις προσπάθειες που καταβάλει συστηματικά τα τελευταία χρόνια η Μονή να δημιουργήσει σε εκτάσεις του μοναστηριού  ένα δρυοδασος. Τα πρώτα δέντρα είχαν φυτευτεί πριν από δέκα περίπου χρόνια και σήμερα έχει αρχίσει να σχηματίζεται το δρύινο δάσος γύρω από την μονή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button