Περιβάλλον

Συνεργασία με Τσεχία στον αγροτικό τομέα

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο κ. Vladimir Nemec.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ενίσχυση της άριστης σχέσης με την Τσεχία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον κ. Nemec για το αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην ποιότητα και διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων, όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, όπου βρίσκεται η Κύπρος, αλλά και στην κεντρική Ευρώπη, όπου βρίσκεται η Τσεχία. Η Κύπρος διαχρονικά εφαρμόζει πολιτικές χρηστής διαχείρισης του νερού καθώς και μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση της διαθεσιμότητας νερού και της ασφάλειας του νερού. Στόχος είναι η ικανοποίηση της ζήτησης νερού για οικιακές, γεωργικές, βιομηχανικές, περιβαλλοντικές και άλλες χρήσεις, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Συζητήθηκε, επίσης, η πρόσφατη συμμετοχή του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο πρόγραμμα «Καινοτόμα και Βιώσιμα Μέτρα Διατήρησης του Νερού στο Γεωργικό Τοπίο – AGRIWATER (ERASMUS+)», το οποίο συντόνισε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Γεωργίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, καθώς και πιθανή συνεργασία του Ινστιτούτου με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το οποίο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Nemec εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την επιθυμία του για ενδυνάμωση της συνεργασίας και επέκταση της σε νέους τομείς και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button