Οικονομία

Συνεργασία με Ιορδανία και στον τομέα του Τουρισμού

Επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποίησε το διήμερο 3-4 Απριλίου 2019 ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ο οποίος μετέβη στο Αμμάν μετά από πρόσκληση του Ιορδανικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Την επίσκεψη του κ. Υφυπουργού ενίσχυσαν με την παρουσία τους φορείς του ιδιωτικού τομέα όπως ξενοδόχοι και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Περδίος είχε επαφές με ανώτερους αξιωματούχους του τουρισμού της Ιορδανίας. Με τη συνοδεία της κυπριακής αντιπροσωπείας παρευρέθη επίσης σε εργαστήρι μαζί με επιχειρηματίες του τουρισμού της Ιορδανίας, με στόχο την εξέταση προοπτικών για συνεργασίες σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα ψηφιακής προώθησης τοπικών τουριστικών εμπειριών, όπως και οι προοπτικές δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων προς τις δύο χώρες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες του χειμώνα.

Παράλληλα με τις επαφές του, ο Υφυπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε και συνέντευξη Τύπου στην ιορδανική πρωτεύουσα, προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ιορδανίας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των τουριστικών σχέσεων Κύπρου-Ιορδανίας, αλλά και προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, η οποία συμπεριλαμβάνει και τον τουρισμό και μάλιστα θα ενισχυθεί με την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιορδανία την ερχόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της τριμερούς.

Σημειώνεται ότι υπάρχει καθημερινή αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο αριθμός των πτήσεων ανά εβδομάδα ανέρχεται στις 11. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από Ιορδανία αυξήθηκε από 8.585 το 2017 σε 15.250 το 2018.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button