Κύπρος

Συνεργασία κοινού-αστυνομίας

Την πρόθεσή της Αστυνομίας για μια ειλικρινή συνεργασία με τους δημοσιογράφους και την ετοιμότητά της να δεχθεί την οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική, εξέφρασε χθες βράδυ ο  Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση με Λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στη Λευκωσία, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το έργο μας είναι πολυεπίπεδο και πολυσχιδές. Η αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών αποτελεί κομμάτι των καθηκόντων μας. Η Αστυνομία είναι φορέας πρωτογενούς ενημέρωσης προς τα Μ.Μ.Ε. Μας ενδιαφέρει η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, σε μια εποχή δύσκολη, γεμάτη παγίδες, ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις. Η ευθύνη μας, τεράστια. Να είμαστε ακριβείς, δίκαιοι και αντικειμενικοί, αφού η κάθε πράξη μας, η κάθε επιτυχία, αδυναμία ή αστοχία, κρίνεται την κάθε στιγμή».

«Απαιτείται αυξημένη ευθύνη και ψύχραιμη παράθεση πληροφοριών όταν χρειάζεται να χειριστούμε δύσκολες ή ευαίσθητες υποθέσεις. Γνώμονάς μας είναι η ζεύξη του δικαιώματος στην πληροφόρηση με το δημόσιο συμφέρον, τη διαφύλαξη της ανακριτικής πορείας μιας υπόθεσης και την εφαρμογή του νόμου. Με άλλα λόγια, σε ορισμένα ζητήματα είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να μιλούμε ή να λέμε τα πάντα και αυτό ζητούμε να γίνεται κατανοητό», είπε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button