Επικαιρότητα

Συναντήσεις ΕΤΑΠ με κοινότητες της επαρχίας Πάφου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΕΤΑΠ Πάφου με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού σε διάφορες κοινότητες της Επαρχίας Πάφου.

 

Εν’ όψη της νέα τουριστικής περιόδου η ΕΤΑΠ μέχρι και τον Ιούνιο θα εντατικοποιήσει τις περιοδείες σε αρκετές κοινότητες τόσο της ανατολικής και ορεινής Πάφου όσο και στις κοινότητες Λαόνας και διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς μέχρι και τον Πωμό. Η χθεσινή περιοδεία κάλυψε τις κοινότητες Στενής, Περιστερώνας, Λυσού και Γυαλιάς και κατά τις συναντήσεις δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν διάφορες εισηγήσεις από τους κοινοτάρχες, ανταλλάχθηκαν απόψεις και εξεταστήκαν επιτόπου ζητήματα που χρίζουν αντιμετώπισης .

 

Παρ’ ότι ο στόχος των συναντήσεων είναι η εξεύρεση τρόπων για αισθητική αναβάθμιση των κοινοτήτων κυρίως μέσω των διαφόρων σχεδίων του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων εμπειριών και η αποτελεσματικότερη προώθηση των διαφόρων σημείων ενδιαφέροντος, η ΕΤΑΠ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά για το υψίστης σημασίας θέμα που αφορά την εγκατάλειψη και τον μαρασμό της υπαίθρου.

 

Ο Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου επεσήμανε ότι είναι πλέον αποδεδειγμένο, οι μεμονωμένες ενέργειες όπως η δημιουργία μονοπατιών της φύσης, ποδηλατοδρόμων, γραμμικών πάρκων, ο εξωραϊσμός των πυρήνων των χωριών κ.α, δεν είναι αρκετά. Επανέλαβε ακόμη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και επιστροφής νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο καθώς και υλοποίηση σχεδιασμού για την επίτευξη της πολυπόθητης βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη μελέτη αναζωογόνησης της Κυπριακής Υπαίθρου και λήψη δραστικών μέτρων πριν να είναι πολύ αργά και μη ανατρέψιμα τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και του πλήρους μαρασμού. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button