Οικονομία

Συναντήσεις του ΕΒΕ Πάφου για εξεύρεση χρηματοδότησης

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στην προσπάθεια του να συμβάλει στην εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης των μεγάλων ιδιωτικών αναπτύξεων αλλά και στην αξιοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών σχεδίων για τον επιχειρηματικό κόσμο, είχε διάφορες συναντήσεις με αξιωματούχους Ευρωπαϊκών και Διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Όπως ,επεξήγησε ο κ. Δημητριάδης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και των πρόσφατων χρηματοπιστωτικών προβλημάτων .

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, πως το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το Παγκύπριο Σύνδεσμο Επενδυτικών Ταμείων ( CIFA) και την θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Κύπρου CISCO , προωθεί την δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα θέσει κάτω από την ομπρέλα του από 5 έως 6 μεγάλα σύνθετα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα στην Πάφο για την προώθηση της υλοποίησης τους.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το Επιμελητήριο έχει συζητήσει το προαναφερόμενο θέμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και με αριθμό επενδυτικών ταμείων του εξωτερικού, καθώς και εμπειρογνώμονες επενδυτικών ταμείων (δικηγόρους, οικονομικούς αναλυτές και άλλους).

Ύστερα από διαβουλεύσεις έχει διαφανεί ότι η προσπάθεια του Επιμελητηρίου θα μπορούσε να έχει θετική κατάληξη σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν αναλάμβανε ως Διευθυντής Επενδύσεων (Investment Manager)  του προτεινόμενου επενδυτικού ταμείου, οργανισμός διεθνούς κύρους και το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε διαβουλεύσεις με διάφορους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαφαίνεται επίσης, όπως είπε, ότι οι Τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν τα έργα που θα ενταχθούν στο Επενδυτικό Ταμείο, είναι διατεθειμένες να μετατρέψουν τα δάνεια τους σε επένδυση στο Ταμείο και με αυτό τον τρόπο να απελευθερωθούν από τις επιβαρύνσεις τα έργα.

Δείτε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close