Υγεία

Συναντήθηκε με Κεραυνό ο Πάζαρος

Σε συνέχεια των προσπαθειών μου για ένταξη των εξωσωματικών θεραπειών στο ΓεΣΥ είχα μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον φίλο Υπουργό Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνό για να συζητήσουμε την πρόταση που κατέθεσα στην Επιτροπή Υγείας.

Επανέλαβα στον υπουργό ότι το ψηλό κόστος των θεραπειών υπογονιμότητας, συνδυαζόμενο με τους χαμηλούς μισθούς των νέων, δεν επιτρέπει στα περισσότερα ζευγάρια να ανταποκριθούν οικονομικά, παρά την όποια επιδότηση του Υπουργείου Υγείας. Η ενίσχυση της εξωσωματικής θεραπείας μέσω του ΓεΣΥ θα εξαλείψει αυτό το μεγάλο οικονομικό βάρος καθώς, πολλές φορές, χρειάζεται και δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη εξωσωματική θεραπεία.

Ευχαριστώ θέρμα τον υπουργό που αγκάλιασε την εισήγηση μου αμέσως μόλις τον ενημέρωσα, όπως και το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα την Γενική Διευθύντρια κυρία Χριστίνα Γιαννάκη και την ομάδα της που πρόθυμα μου παρείχαν την βοήθεια τους σε κάθε στάδιο προώθησης της πρότασης.

Ευελπιστώ σύντομα να υλοποιηθεί η πρόταση μου για αυτό το τόσο λεπτό ανθρωπιστικό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες νέους για την απόκτηση οικογένειας και την γεννητικότητα του τόπου μας. Η πρότασή εξάλλου αποτελεί μέρος της κοινωνικής πολιτικής που η παρούσα κυβέρνηση επιθυμεί πολύ ορθά να εφαρμόσει.

 

Χαράλαμπος Πάζαρος βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button