Επικαιρότητα

Συνέλαβαν τους φερόμενους διακινητές, βίντεο

Υπερφορτωμένο ρυμουλκείτε από άκατο της λιμενικής στο λιμανάκι του Λατσιου πλοιάριο με Συρους πρόσφυγες.

Στο σκάφος που ξεκίνησε από λιμάνι στα Τουρκικά παράλια επέβαιναν συνολικά 131 άτομα, πέντε γυναίκες και οκτώ ανήλικοι.

Μια από τις  γυναίκες που έφτασε με τον άνδρα της και το τρίχρονο παιδί τους βρίσκεται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Τα παράκτια ραντάρ της δημοκρατίας εντόπισαν σήμερα το πρωί στα ανοικτά του Κόλπου της Χρυσοχους όχι μόνο το σκάφος που επέβαιναν οι πρόσφυγες αλλά  και δεύτερο στίγμα και υπολογίζουν  ότι πρόκειται για ταχύπλοο σκάφος που σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για την διαφυγή του καπετάνιου. Ένα τέτοιο σκάφος στο οποίο επέβαιναν δυο Συροι εντοπίσθηκε από την λιμενική και ναυτική αστυνομία να πλέει στα ανοικτά του Αγίου Γεωργίου Πεγειας.

Ο ένας από τους δυο Συρους είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Οι δυο Συροι ηλικίας 33 και 43 χρόνων  ισχυρίζονται ότι βγήκαν στα ανοικτά για να ψαρέψουν τόνους. Η περίοδος για το ψάρεμα αυτό ωστόσο έχει τελειώσει εδώ και δυο μήνες σχεδόν.

Το ταχύπλοο που χρησιμοποίησαν ανήκει σε κάτοικο Λεμεσού ο οποίος αναμένεται επίσης να κληθεί για κατάθεση.

Οι πρόσφυγες που προωθήθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της Κοκκινοτρεμιθιας ανέφεραν στην αστυνομία ότι κατέβαλαν στους διακινητές γύρω στις 2 χιλιάδες δολάρια ο κάθε ένας για την μεταφορά τους στην Κύπρο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close