Επικαιρότητα

Συνέλαβαν και τον Κύπριο

Διατάγματα κράτησης τους για οκτώ μέρες εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον δυο Συρων που  έχουν συλληφθεί από την αστυνομία ως οι διακινητές των 131 προσφύγων που έφτασαν χθες στην Κύπρο με σκάφος από τα Τουρκικά παράλια.

Σήμερα συνελήφθη και ο 38χρονος από την Λεμεσό ο οποίος  καταζητείτο από χθες από την αστυνομία για την ίδια υπόθεση και ο οποίος θα προσαχθεί αύριο στο δικαστήριο. Ο 38χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου που χρησιμοποίησε ο φερόμενος ως καπετάνιος του σκάφους για να διαφύγει.

Σύμφωνα με την αστυνομία χθες το πρωί τα παράκτια ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας εντόπισαν στα ανοικτά του Πωμου δυο στίγματα. Μόλις έσπευσαν στην περιοχή ακατοι της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας το ένα από τα δυο σκάφη ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς την χερσόνησο του Ακαμα, στην νότια πλευρά.

Σκάφος της λιμενικής το ακολούθησε και τελικά το ανέκοψε κοντά στην περιοχή της Λαρας, οδηγώντας το τελικά στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου Πεγειας. Οι δυο Συροι που επέβαιναν σε αυτό ένας 34χρονος και ένας 43χρονος ισχυρίσθηκαν ότι είχαν πάει για ψάρεμα τόνου κάτι που φαίνεται να μην ευσταθεί αφού όχι μόνο δεν ψαρεύονται τόνοι αυτή την περίοδο αλλά ούτε καν σύνεργα ψαρέματος δεν είχαν μαζί τους.

Η αστυνομία κατέχει πληροφορίες ότι ο ένας από τους δυο Συρους ήταν ο καπετάνιος του σκάφους που μετέφερε τους συμπατριώτες του και ο δεύτερος Σύρος που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου τον παρέλαβε στα ανοικτά για να τον μεταφέρει με το ταχύπλοο στην ακτή.

Οι δυο Συροι παρουσιάσθηκαν σήμερα ενώπιων του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου όπου και εκδόθηκαν τελικά διατάγματα προσωποκράτησης τους για οκτώ μέρες ενώ ζήτησαν και έλαβαν  νομική αρωγή από το κράτος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button