Υγεία

Συνέδριο για σαρκώματα

Διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την έρευνα και τη θεραπεία των σαρκωμάτων από όλη την Ευρώπη, θα συγκεντρώσει το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα και τη Θεραπεία του Καρκίνου (European Organisation for Research and Treatment of Cancer – EORTC), που θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στην Κύπρο.

Το Συνέδριο της Ομάδας Σαρκωμάτων του EORTC συνδιοργανώνεται με την Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου, στο ξενοδοχείο StRaphael στη Λεμεσό, στις 20-21 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Συνέδριο θα συγκεντρώσει τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον χώρο της θεραπείας και την έρευνας για τα Σαρκώματα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ειδικοί ιατροί, άλλοι επαγγελματίες υγείας και ερευνητές, που αναμένεται να συν διαμορφώσουν νέες γραμμές θεραπείας.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν επίσης και ιατροί του Διεπιστημονικού Συμβουλίου Σαρκωμάτων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με επικεφαλής τη Δρ Αναστασία Κωνσταντινίδου, Παθολόγο Ογκολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορά σε συγκεκριμένους υποτύπους των σαρκωμάτων, και στη δοκιμασία θεραπευτικών στρατηγικών με νέα φάρμακα, ή νέες τεχνικές ακτινοθεραπείας ή χειρουργικής στα Σαρκώματα.

Ο EORTC ιδρύθηκε το 1962 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σχεδιάζει, αναπτύσσει, διενεργεί, συντονίζει και προωθεί υψηλού επιπέδου κλινική και μεταφραστική έρευνα για τον καρκίνο με στόχο τη βελτίωση του προσδόκιμου και της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.  Ο EORTC αποτελείται από επί μέρους ομάδες που εξειδικεύονται στα διάφορα είδη καρκίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Ομάδα Σαρκωμάτων συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία ειδικών ιατρών για τα σαρκώματα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ρόλος του EORTC στην εκπόνηση έρευνας για τον καρκίνο είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς εκτός από τους συχνούς καρκίνους, δίνει έμφαση και σε πληθυσμούς ασθενών με σπανιότερα νοσήματα όπως είναι τα σαρκώματα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button