Επικαιρότητα

Συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με το Σώμα Σταυραετών

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και αντιπροσωπεία του Σώματος Σταυραετών ανανέωσαν την πολύχρονη συνεργασία τους και εξέφρασαν την αμοιβαία αλληλοστήριξη τους.

Περαιτέρω συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι ανάπτυξης δράσεων – εθελοντισμού με την Δημοτική Αρχή και το Σώμα Σταυραετών.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπει τη δραστηριότητα του Σώματος Σταυραετών, καθώς και όλων των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης και επαρχίας μας.

Τόνισε επίσης ότι ο τόπος μας, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες, έχει μεγάλη ανάγκη το πνεύμα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς και κάθε προσπάθεια που καλλιεργεί και διαδίδει αυτό το πνεύμα ενδυναμώνει τον κοινωνικό ιστό και θερμαίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Το Σώμα Σταυραετών ιδρύθηκε στην Πάφο το 1998 με την ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος τότε ήταν Μητροπολίτης Πάφου.

Το Σώμα Σταυραετών είναι μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων, που στοχεύει στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μακριά από τις εξαρτήσεις και παραβατικές ενέργειες, προάγοντας την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Οι Σταυραετοί λειτουργούν ως μια «Μεγάλη Οικογένεια» και «Μικρό Σχολείο», προσφέροντας βασικές γνώσεις για τη ζωή, την κοινωνία και τη φύση.

Προωθούν την αυτογνωσία, την ανάπτυξη προσωπικότητας και δεξιοτήτων μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, κατασκηνώσεις, περιπέτειες και παιχνίδια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button