Επικαιρότητα

Συνάντηση στη Μαδέιρα για το έργο U-MAR

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων και ενεργειών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + U-MAR, επικεφαλής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μετάβηκαν τις 27-28 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία για το έργο U-MAR για την πέμπτη συνάντηση των εταίρων του έργου.

 

Σχετικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27.09.2023, και οι εταίροι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα τελικά στάδια για την δημιουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας όσον αφορά την ενάλια αρχαιολογία. Το εν λόγω έργο, έχει στόχο την ενίσχυση της ενάλιας αρχαιολογίας έτσι ώστε να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο για την ανάπτυξη βιώσιμου και δημιουργικού τουρισμού.

Παράλληλα αναμένεται να αναδειχθούν διεθνές βέλτιστες πρακτικές και η ανάδειξη και τόνωση των υποθαλάσσιων αρχαιολογικών χώρων μέσα από υπεύθυνες και βιώσιμες προσεγγίσεις.

Οι εταίροι του έργου εκτός από την Κύπρο προέρχονται από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κροατία.

Η ΕΤΑΠ προσβλέπει ότι στα επόμενα χρόνια η ενάλια αρχαιολογία μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης του προορισμού της Πάφου. Υπάρχουν διάφορα σημεία υποθαλάσσιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Επαρχία που μπορούν να εξερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να προβληθούν περαιτέρω.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button