Υγεία

Συνάντηση Πάζαρου-υπουργού υγείας

Ενεργώντας στο πλαίσιο της πρότασης μου που αγκαλιάστηκε από όλα τα κόμματα και εκκρεμεί στην Επιτροπή Υγείας για ένταξη της εξωσωματικής θεραπείας στο ΓεΣΥ και σε συνέχεια συναντήσεων μου με τους επικεφαλής του ΟΑΥ, συναντήθηκα σήμερα και με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κύριο Χατζηπαντέλα για να συζητήσουμε για τις προθέσεις του υπουργείου του. 

Ο Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση, θα αναμένει τόσο τα αναγκαία στοιχεία όσο και τα επίσημα αποτελέσματα της μελέτης του ΟΑΥ, και εάν και το υπολογιζόμενο κόστος δεν είναι απαγορευτικό, υπάρχει η βούληση να υλοποιηθεί. 

Η ένταξη της εξωσωματικής θεραπείας στο ΓεΣΥ, σε πρώτη φάση για μία φορά μόνο, θα απαλλάξει τα υπογόνιμα ζευγάρια από το μεγάλο οικονομικό κόστος που έχουν και ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι πολλές φορές απαιτείται δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη εξωσωματική θεραπεία. Ενδεικτικά, στην Κύπρο υπολογίζεται πως ποσοστό 5% υποβάλλεται σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης και σε θεραπείες υπογονιμότητας, ένα ποσοστό ψηλό για τα δεδομένα του τόπου μας. Μεγάλος στόχος παραμένει η σταδιακή ένταξη ολόκληρου του κύκλου εξωσωματικών θεραπειών στο ΓεΣΥ. 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button