Πολιτική

Συνάντηση Αναστασιάδη-Αννίτας Δημητρίου

Οι ικανότητες δεν είναι «προίκα» για τους άνδρες, αλλά ένα προνόμιο που το έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου ή διαφορετικότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Σε συγχαίρω θερμά, διότι ήταν μια επιτυχία που οφείλεται, κατά κύριο λόγο, και στην ισχυρή προσωπικότητα, τη σκληρή δουλειά και μέσα από την όλη δράση σου η απόδειξη πως οι ικανότητες δεν είναι «προίκα» για τους άνδρες, αλλά ένα προνόμιο που το έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου ή διαφορετικότητας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στην κ. Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ευτυχής για την επάξια εκλογή της κ. Δημητρίου στο ύπατο αξίωμα της νομοθετικής εξουσίας, του Προέδρου της Βουλής και δεύτερου τη τάξει, με βάση το Σύνταγμα, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνεις και χάρηκα για τις επισημάνσεις σου χθες, ότι πρέπει να επικρατεί ένα κλίμα συναίνεσης, ένα κλίμα συνεννόησης πάντα για το εθνικό καλό», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος είπε επίσης στην κ. Δημητρίου ότι «η μεταξύ μας συνεργασία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, θα έχουμε τακτικές επαφές για να ενημερώνεσαι για όσα αφορούν τη Δημοκρατία, τις δράσεις και γενικότερα τις πολιτικές της Κυβέρνησης, διότι με βάση και το Σύνταγμα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απουσιάζοντα ή κωλυόμενο, αναπληροί η Πρόεδρος της Βουλής».

Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου είπε ότι είναι μεγάλη η τιμή και μεγαλύτερη η ευθύνη.

«Το μήνυμα της Βουλής είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και σύμπνοια νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Είναι αυτό που αναμένουν από εμάς οι πολίτες, να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης, να επενδύσουμε στην Κύπρο του Αύριο», πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση οτι «όλοι οι Βουλευτές και όλες οι Βουλεύτριες θα είναι δίπλα στον Πρόεδρο σε αυτή την κοινή προσπάθεια». Ο στόχος, πρόσθεσε, είναι κοινός.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button