Επικαιρότητα

Συζητούν την αυτονόμηση νοσοκομείου Πάφου

Την ανάγκη της διοικητικής αυτονόμησης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από αυτό της Λεμεσού συζητούν εκ νέου σήμερα στην  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας μετα από εγγραφή του θέματος από τον Βουλευτή Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη.

Το ζητούμενο είναι να βρεθούν  λύσεις για αποτελεσματική εξυπηρέτηση των κατοίκων της επαρχίας. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης υπενθύμισε  ότι οι διαβεβαιώσεις του ΟΚΥπΥ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας που είχε γίνει παλαιότερα είναι  ότι όλα κυλούν ομαλά στο Νοσοκομείο της Πάφου, και ότι, επί της ουσίας, δεν υπάρχουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ούτε υποστελέχωσης σε ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό.

Όλα αυτά είναι φανερό ότι δεν ισχύουν, επεσήμανε.  «Εμείς ζητούμε το Νοσοκομείο Πάφου να μην είναι δορυφόρος του Νοσοκομείου Λεμεσού. Ζητούμε διοικητική αυτονομία και αυτό πρέπει άπαντες να το αντιληφθούν, είπε.  

Είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας εκτελεστικός διευθυντής που να εδρεύει στη Λεμεσό και να διοικεί τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχόους εξ’ αποστάσεως.  Ο κ. Σαββίδης είπε ότι το Νοσοκομείο Πάφου πρέπει να βελτιωθεί, αλλά αυτό θα γίνει μόνο με τη διοικητική του αυτονομία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button