Κύπρος

Συζήτησαν το μεταναστευτικό

Τους 4 βασικούς πυλώνες προτεραιοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό, ανέλυσε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αφορούν την εφαρμογή μέτρων για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου, ενίσχυση των υποδομών φιλοξενίας και αύξηση των επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι «27» θα καταλήξουν στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο θα στηρίζεται στην ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών, με ίση κατανομή ευθύνης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κύπρο, δεν αποτελεί απλώς εθνική προτεραιότητα, αλλά μεγάλο πανευρωπαϊκό ζητούμενο.

Διαβεβαίωσε ότι, η ευρωπαϊκή συνδρομή όσον αφορά το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί αμείωτη και θα ενταθεί στα επόμενα χρόνια.

Έκανε, επίσης, αναφορά στην εκπόνηση του σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανατολική Μεσόγειο και τη διαχείριση του μεταναστευτικού, διαδικασία, όπως είπε, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταθέσει πολύ χρήσιμες προτάσεις.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button