Οικονομία

Στο Χιούστον για ενεργειακά η Πηλείδου

Τα θέματα διακρατικής συνεργασίας σε σχέση με τις υποδομές για παραγωγή και μεταφορά στην Αίγυπτο, του φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» θα συζητήσει τη Δευτέρα, στο Χιούστον των ΗΠΑ, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, σε συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό της και τον Πρόεδρο της εταιρείας Chevron.
 
Η Υπουργός θα έχει σημαντικές επαφές για τα θέματα ενέργειας με ομολόγους της, κρατικούς αξιωματούχους και ανώτερα στελέχη εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ θα συμμετέχει και στις εργασίες του διεθνούς ενεργειακού συνεδρίου «23rd World Petroleum Congress». Μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με Αντιπρόεδρο της ExxonMobil, με τον οποίο θα συζητήσουν το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κα Πηλείδου θα παρακαθήσει το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) σε κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Tarek El – Molla και τον Πρόεδρο της εταιρείας Chevron για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότιο Αμερική, Clay Neff, με τους οποίους θα συζητήσει τον σχεδιασμό και την απαραίτητη διακρατική συνεργασία σε σχέση με τις υποδομές για παραγωγή και μεταφορά στην Αίγυπτο, του φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».
 
Ακολούθως, προστίθεται, η Υπουργός Ενέργειας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Neff, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιούνται μεταξύ Υπουργείου και Chevron όσον αφορά στην πορεία των εργασιών της εταιρείας για οριστικοποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Παραγωγής του «Αφροδίτη». 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button