Επικαιρότητα

Στο σφυρί πρώτη κατοικία

Εμπορική τράπεζα προχωρεί στην εκποίηση της μοναδικής κατοικίας γυναίκας στο Αναβαργος, μητέρας φοιτήτριας.

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας που είναι μονογονιος απευθύνει δραματική έκκληση να της δοθεί ένα μικρό περιθώριο τριών μηνών για να πωλήσει η ίδια την κατοικία και να εξοφλήσει την τράπεζα ή να δανειστεί από συγγενείς της.

Το δάνειο ύψους 85 χιλιάδων λιρών είχε συναφθεί το 2006 με εγγύηση για την τράπεζα την κατοικία της οικογένειας η οποία υποθηκεύθηκε.

Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια τα πρώτα χρόνια που εργαζόταν και η ίδια και ο πρώην σύζυγος της πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους.  Αργότερα ωστόσο αρχίσαν τα προβλήματα, δεν καταβάλλονταν οι δόσεις  και το χρέος εκτοξεύθηκε σήμερα στις 196 χιλιάδες ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια παραδέχεται ότι το λάθος την ήταν ότι καθυστέρησε να απαντήσει στις επιστολές της τράπεζας η οποία αρνήθηκε τελικά, όπως υποστηρίζει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του μη εξυπηρετούμενου δανείου.

Είπε ακόμη ότι επειδή η κατοικία είναι 280 σχεδόν τετραγωνικά δεν εμπίπτει στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας αν και η ίδια δεν διαθέτει άλλο υποστατικό.

Η παράκληση της είναι να μην προχωρήσει αύριο η εκποίηση αλλά να της δοθεί χρόνος να πωλήσει η ίδια την κατοικία της η οποία αξίζει όπως ανέφερε  τα διπλάσια από τις 300 χιλιάδες που είναι η εκτίμηση της τράπεζας και που είναι το ποσό που αρκεί να πληρωθούν οι οφειλές και οι φορολογίες της ιδιοκτήτριας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close