Επικαιρότητα

Στο σφυρί πρώτη κατοικία

Εμπορική τράπεζα προχωρεί στην εκποίηση της μοναδικής κατοικίας γυναίκας στο Αναβαργος, μητέρας φοιτήτριας.

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας που είναι μονογονιος απευθύνει δραματική έκκληση να της δοθεί ένα μικρό περιθώριο τριών μηνών για να πωλήσει η ίδια την κατοικία και να εξοφλήσει την τράπεζα ή να δανειστεί από συγγενείς της.

Το δάνειο ύψους 85 χιλιάδων λιρών είχε συναφθεί το 2006 με εγγύηση για την τράπεζα την κατοικία της οικογένειας η οποία υποθηκεύθηκε.

Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια τα πρώτα χρόνια που εργαζόταν και η ίδια και ο πρώην σύζυγος της πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους.  Αργότερα ωστόσο αρχίσαν τα προβλήματα, δεν καταβάλλονταν οι δόσεις  και το χρέος εκτοξεύθηκε σήμερα στις 196 χιλιάδες ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια παραδέχεται ότι το λάθος την ήταν ότι καθυστέρησε να απαντήσει στις επιστολές της τράπεζας η οποία αρνήθηκε τελικά, όπως υποστηρίζει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του μη εξυπηρετούμενου δανείου.

Είπε ακόμη ότι επειδή η κατοικία είναι 280 σχεδόν τετραγωνικά δεν εμπίπτει στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας αν και η ίδια δεν διαθέτει άλλο υποστατικό.

Η παράκληση της είναι να μην προχωρήσει αύριο η εκποίηση αλλά να της δοθεί χρόνος να πωλήσει η ίδια την κατοικία της η οποία αξίζει όπως ανέφερε  τα διπλάσια από τις 300 χιλιάδες που είναι η εκτίμηση της τράπεζας και που είναι το ποσό που αρκεί να πληρωθούν οι οφειλές και οι φορολογίες της ιδιοκτήτριας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close