Πολιτική

Στο προεδρικό ο Γιώργος Λιλλήκας

Το Κυπριακό, οι μεταρρυθμίσεις και η βελτίωση της εικόνας της Κύπρου στη διεθνή κοινότητα, ήταν τα τρία θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν, συζήτησαν την απαράδεκτη τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ και γενικά το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην Ανατολική Μεσόγειο και να επιβληθεί ως ο ηγεμόνας της περιοχής αξιοποιώντας την στρατιωτική της ισχύ.

Σημείωσε πως αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν επιτρέπει κανέναν να διατηρεί ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για θετική κατάληξη μιας νέας προσπάθειας συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως μετέφερε στο Πρόεδρο Αναστασιάδη την ανησυχία του για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που μπορεί να δημιουργήσει η Τουρκία για να μας επιβάλει τους δικούς της όρους και την αναγκαιότητα να ενισχυθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο η ΕΦ. «Η Κυπριακή Δημοκρατία έχοντας απέναντι της μια επιθετική Τουρκία με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει στη Συρία και στη Λιβύη, θα πρέπει να έχει ισχυρή αμυντική θωράκιση για να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην Τουρκία για τους όποιους σχεδιασμούς ενδεχόμενα η Άγκυρα να έχει κατά νου», είπε.

Σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με το ΓΕΣΥ. Όπως εξήγησε, το ΓΕΣΥ ήταν μπλοκαρισμένο για πάρα πολλά χρόνια και οι δύο συσκέψεις που έγιναν στο Προεδρικό οδήγησαν στην αντιμετώπιση του ΓΕΣΥ ως ένα εθνικό στοίχημα με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από την πλήρη εφαρμογή του.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button