Πάφος

Στο πηδάλιο της Γεροσκήπου ο Χατζηβασίλης

Με οριακή πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε χθες  τροποποίηση στους νόμους περί Δήμων και περί Κοινοτήτων, ώστε σε περίπτωση κένωσης θέσης δημάρχου ή κοινοτάρχη πριν από τις επόμενες εκλογές του Μαΐου του 2024, να μην πραγματοποιείται αναπληρωματική εκλογή. 

 

Υπέρ ψήφισαν 28 βουλευτές και εναντίον 26. Η νομοθεσία αυτή κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την αναβολή για δυόμιση χρόνια των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης του προηγούμενου Δεκεμβρίου, με τη σύμφωνο γνώμη της Βουλής, ώστε να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Τα νομοσχέδια, ωστόσο, εκκρεμούν ακόμα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστούν τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να ισχύει η προηγούμενη νομοθεσία για διεξαγωγή αναπληρωματικής εκλογής για θέση που κενώνεται έναν χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε σήμερα χθες , σε περίπτωση κένωσης θέσης δημάρχου ή κοινοτάρχη και μέχρι τις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν οριστεί για τον Μάιο του 2024, η θέση αναπληρώνεται από τον αντιδήμαρχο ή τον αναπληρωτή κοινοτάρχη αντίστοιχα.

 

Η πρώτη πρακτική εφαρμογή του νόμου αφορά στην Γεροσκηπου όπου ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Χατζηβασιλης που εκτελούσε χρέη δημάρχου το τελευταίο διάστημα, παραμένει στο πηδάλιο του δήμου μέχρι τον Μάιο του 2024.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button