Υγεία

Στο νοσοκομείο Πάφου ο Αβέρωφ Νεοφύτου

ΓεΣΥ χωρίς κρατικά νοσηλευτήρια δεν μπορεί να υπάρξει, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως είμαστε ευλογημένοι ως τόπος που λόγω της δυνατής μας οικονομίας μπορέσαμε και εφαρμόσαμε το ΓεΣΥ, τη μεγαλύτερη, όπως είπε, κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο μας. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο ΓΝ Πάφου για την κοπή της βασιλόπιτας ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε την θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικό Σχέδιο Υγείας σε οποιαδήποτε χώρα, χωρίς τα κρατικά νοσηλευτήρια που παραμένουν η σπονδυλική στήλη του οποιουδήποτε συστήματος ανά την υφήλιο. 

Για αυτό συνέχισε, «στηρίζουμε τις προσπάθειες του ΟΚΥπΥ, στην πορεία για την αυτονόμηση που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ποιοτικής υπηρεσίας υγείας αλλά και της βιωσιμότητος των δημόσιων νοσηλευτηρίων» . 

Πριν το ΓεΣΥ πολλές οικογένειες πωλούσαν και τις περιουσίες τους, όσοι δεν διέθεταν χρήματα δανείζονταν για την περίθαλψη των δικών τους ανθρώπων, είπε. 

Το ΓεΣΥ, σημείωσε, ήταν πρόταση της Κυβέρνησης αλλά χωρίς τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των φορέων δεν θα είχαμε το ΓεΣΥ. Πρόσθεσε πως χρειάζεται η αρμονική συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως σχεδιάστηκε το ΓεΣΥ, σημειώνοντας πως γίνονται τεράστιες προσπάθειες εκ μέρους του ΟΚΥπΥ. 

Εκτίμησε ακόμη πως κάποια ζητήματα πρέπει να έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα όπως η υγεία, η παιδεία και η άμυνα του τόπου και χωρίς να έχουν διαχωριστικές κομματικές γραμμές. 

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα όπως στην επιτυχημένη επέμβαση ιγμορίτιδας που διενήργησε στο Νοσοκομείο Πάφου πριν 30 χρόνια που τότε ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρα της Πάφου αλλά και σε δύο περιπτώσεις οικείων που με την φροντίδα των ιατρικού παραϊατρικού του Νοσοκομείου Πάφου αλλά και της σωστής διάγνωσης έτυχαν μακροζωίας . 

Ο κ. Νεοφύτου ακολούθως μετέβη για την κοπή βασιλόπιτας του Αθλητικού Σωματείου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” Πάφου στο Cafe Virus, στην Πάφο αλλά και για την κοπή Βασιλόπιτας του Αθλητικού Σωματείου “Αναγέννηση Ελπίδα” Μούτταλλου. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button