Πολιτική

Στο Κατάρ ο πρόεδρος

Στη Ντόχα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενόψει της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Κατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της καταριανής πρωτεύουσας ο Υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Soltan bin Saad Al-Muraikhi.

Όπως αναφέρεται, το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, ενώ ακολούθως (στις 10 π.μ. ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Παλάτι, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και θα παρακαθίσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Tamim bin Hamad Al Thani, και στη συνέχεια σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Συμπληρώνεται πως θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Εμίρης του Κατάρ, ενώ το απόγευμα θα ξεναγηθεί στους χώρους της Έκθεσης Expo 2023 «Green Desert, Better Environment».

Εξάλλου, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ, θα υπογραφεί το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας του Κατάρ, Μνημόνιο Συναντίληψης για διμερή Συνεργασία στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Επιστημονικής Έρευνας, το οποίο από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας θα υπογράψει η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν κατά τις επαφές του στη Ντόχα, πέραν της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κατάρ Νικόλας Μανώλης, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button