Στο κακουργιοδικείο για κροτίδες

Ενώπιων του κακουργιοδικείου Πάφου που θα συνέλθει στις 6 Απριλίου παραπέμφθηκαν σήμερα τρεις Ελληνοκύπριοι σε σχέση με την μεγάλη ποσότητα κροτίδων που εντοπίσθηκε στην κατοχή τους στην περιοχή του γεφυριού του Τζελεφού.
Οι κροτίδες 96,140 τεμάχια , εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την περασμένη Κυριακή σε δασώδη περιοχή στην Πάφο. Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, εντόπισαν τρεις άνδρες να εκφορτώνουν κιβώτια από δύο αυτοκίνητα. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, στο πρώτο αυτοκίνητο, με το οποίο είχε μεταβεί στην περιοχή άντρας ηλικίας 34 ετών, ανευρέθηκαν 10 χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν 18,960 κροτίδες.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν μεταβεί στην περιοχή 31χρονος (οδηγός) και 23χρονος, ανευρέθηκαν άλλα 52 κιβώτια, τα οποία περιείχαν 77,180 κροτίδες. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Στην κατοχή του 34χρονου, εντοπίστηκε ένα τσαντάκι ώμου που περιείχε χρηματικό ποσό πέραν των 3,000 ευρώ, για το οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή του.
Από περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν από Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για εργοστασιακές κυλινδρικές χάρτινες κροτίδες. Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου που παρέπεμψε στο κακουργιοδικείο την υπόθεση για εκδίκαση αποφάσισε να αφήσει τους τρεις Ελληνοκύπριους ελεύθερους υπό όρους.