Υγεία

Στο κέντρο κλήσης ασθενοφόρων η πρόεδρος της Βουλής

Είναι σημαντικό να προωθηθεί ένα νομικό πλαίσιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που να διέπει τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, όσον αφορά τη διαχείριση των ασθενοφόρων, ανέφερε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κατά την επίσκεψή της στο Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων, στη Λακατάμια, με την ευκαιρία του Πάσχα.

Η κ. Δημητρίου ξεναγήθηκε στο Κέντρο από τη Διευθύντρια Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία εξήγησε πώς λειτουργεί το Κέντρο, την οργάνωσή του, πώς ανταποκρίνονται στις κλήσεις που λαμβάνει η Υπηρεσία, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπαίδευση που λαμβάνουν οι χειριστές που διαχειρίζονται τις κλήσεις.

Παρόντες ήταν και ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, (ΟΚΥπΥ), Κύπρος Σταυρίδης, αλλά και η Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Οργανισμού, Ειρήνη Προκοπίου και ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του, Ρομπέρτος Καραχάννας.

Σε δηλώσεις της, η κ. Δημητρίου εξέφρασε τη χαρά της, που βρίσκεται στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, αυτές τις άγιες μέρες, μια Υπηρεσία η οποία, όπως είπε, το τελευταίο διάστημα, μετά την πανδημία, «έχει αποδείξει όχι μόνο την αποτελεσματικότητά της, αλλά την άμεση της ανταπόκριση για να μπορέσουμε σήμερα να διαχειριζόμαστε με επιτυχία και αμεσότητα όλα τα επείγοντα περιστατικά υγείας».

Είπε ακόμη, ότι, επειδή είχαν την ευκαιρία και στη Βουλή να συζητήσουν κάποια θέματα, «θελήσαμε αυτές τις μέρες να επισκεφθούμε αυτούς, οι οποίοι, αντιλαμβάνεστε, για να μπορέσουμε εμείς να νιώθουμε πιο ασφαλείς, είναι εκεί και μας προστατεύουν».

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην ανάγκη να προωθηθεί ένα νομικό πλαίσιο στη Βουλή που να διέπει τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, όσον αφορά τη διαχείριση των ασθενοφόρων Κύπρου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button