Υγεία

Στο Ισραήλ ο υπουργός υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα παραστεί στην 72η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ, από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2022. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του ΠΟΥ, αυτή η σύνοδος, η οποία είναι η πρώτη πλήρης προσωπική συνάντηση διακυβέρνησης στην Περιφέρεια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, θα είναι μια ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και τα περαιτέρω βήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εργασίας (EPW) 2020–2025 – «Ενωμένη Δράση για Καλύτερη Υγεία στην Ευρώπη». Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμβολή του EPW στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας σε επίπεδο χωρών. 

Προστίθεται ότι η σύνοδος θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους φορείς για την υγεία ένα φόρουμ για να συζητήσουν τις κύριες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, τις τρέχουσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία και τις ευκαιρίες για στενότερη υποπεριφερειακή και διαπεριφερειακή συνεργασία. Θα επιδιώξει επίσης συναίνεση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν σε διάφορους τομείς προτεραιότητας της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ενδυνάμωσης μέσω της ψηφιακής υγείας, της προώθησης της υγείας μέσω συμπεριφορικών και πολιτισμικών γνώσεων και της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτά φάρμακα. 

Σημειώνεται ότι πολλά νέα και ενημερωμένα περιφερειακά σχέδια δράσης και οδικοί χάρτες θα συζητηθούν και θα υποβληθούν προς έγκριση, σε θέματα όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, η χρήση αλκοόλ, η φυματίωση, ο HIV, η ιογενής ηπατίτιδα και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button