Πολιτική

Στο Ισραήλ ο πρόεδρος

Το Ισραήλ επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.  Η επίσκεψη εργασίας ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει την Τετάρτη το απόγευμα, ωστόσο, μετατέθηκε για σήμερα το πρωί.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως είχε ανακοινωθεί από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί σήμερα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ, Isaac Herzog. Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, όπου θα έχει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών τους.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου και του Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ. Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κνεσέτ Amir Ohana. Νωρίς το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου θα παραστεί σε ειδική τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του. Κατά την επίσκεψή του στο Yad Vashem, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσφέρει στο Μουσείο αρχειακό υλικό που αφορά τους Εβραίους που φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο και μέσω της μετέβησαν στο Ισραήλ, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από όπου, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, θα μεταβεί για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 12ης Μαΐου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button