Επικαιρότητα

Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο Ακάμας

Αρχίζει η εξέταση της υπόθεσης του Ακάμα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων το θέμα του Ακάμα, ο οποίος απειλείται από καταστροφικά οδικά έργα, κακό σχεδιασμό, αναλγησία και προχειρότητα, τέθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέσω της Ομάδας των Πρασίνων, η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος, κ. Αλεξία Σακαδάκη, ζήτησε να τεθεί το θέμα του Ακάμα. Το αίτημα της Ομάδας έγινε αποδεκτό και την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου από τις 10:00 το μέχρι τις 13:30, ανοίγει η δημόσια ακρόαση για το θέμα αυτό.

Σε σχετική της δήλωση, η κ. Σακαδάκη αναφέρει ότι: «Η δημόσια συζήτηση που αφορά τον Ακάμα θα πραγματοποιηθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Κοινοβουλίου, με την ευκαιρία των εξελίξεων που επιφέρουν τα καταστροφικά έργα στην χερσόνησο. Από πλευράς μας έχουμε προβεί σε εκτενή ενημέρωση για τα γεγονότα και εξηγήσαμε στην Ομάδα των Πρασίνων και την αρμόδια Επιτροπή τα όσα – συγκεχυμένα και μη – είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μια σημαντική και καθοριστική εξέλιξη για το θέμα του Ακάμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναμένουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει την Κυπριακή Δημοκρατία προ των ευθυνών της, για την τεράστιου μεγέθους οικολογική καταστροφή στο νησί μας».

Οι Οικολόγοι υποστηρίζουν πως, ενώ το θέμα των καταστροφικών έργων στον Ακάμα συζητείται δημόσια στην Ε.Ε., στην Κύπρο γίνεται προσπάθεια κουκουλώματος. «Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας, εδώ και σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα, βρίσκεται στα χέρια της υπουργού Γεωργίας η οποία το μελετά, ακόμα. Κι αυτό παρά τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ταχεία διερεύνηση των διοικητικών (και ενδεχομένως ποινικών) πτυχών της υπόθεσης των καταστροφικών έργων στον Ακάμα.»

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button