Υγεία

Στο επεμβατικό εργαστήριο καρδιολογίας ο Πιττοκοπιτης

Επίσκεψη στο πρώτο Επεμβατικό Καρδιολογικό Τμήμα της Επαρχίας Πάφου πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου κος Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης συνοδευόμενος απο στενούς του συνεργάτες.

Ο κος Πιττοκοπίτης τόνισε  το γεγονός οτι το Τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και στελεχώνεται από έμπειρους επεμβατικούς καρδιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Τμήμα  όπως ανάφερε ο κος Πιττοκοπίτης,  εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο καλύπτοντας ένα διαχρονικό μεγάλο κενό στον τομέα της υγείας στην επαρχία μας, αφού για χρόνια η Εκτελεστική Εξουσία αρνείτο πεισματικά να λειτουργήσει Επεμβατικό Τμήμα στα πλαίσια της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομειου Πάφου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου επισήμανε ότι επιβάλλεται η ενδυνάμωση της συνεργασίας του τμήματος αυτού με τον ΟΚΥΠΥ και πιο συγκεκριμένα με τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλις Χρυσοχούς για πιο γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, ο κος Πιττοκοπίτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές κατευθυντήριες οδηγίες, τονίζουν την σημασία που έχει ο χρόνος στην αντιμετώπιση του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Είναι πολύ λυπηρό όπως ανάφερε  ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου, περιστατικά ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα από την Πάφο και το διαμέρισμα Πόλις Χρυσοχούς να μην αντιμετωπίζονται στην Επαρχία μας, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα , αλλά να μεταφέρονται στη Λεμεσό με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές λόγω καθυστερήσεων.

Επειδή το θέμα άπτεται της ζωής συνεπαρχιωτών μας, ο κος Πιττοκοπίτης θα προχωρήσει άμεσα στην εγγραφή  αυτεπάγγελτης εξέτασης στην  Ε/πή Υγείας της Βουλής, όπου θα κληθεί ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας να μας ενημερώσει πώς σκέφτεται το Υπουργείο του να αντιμετωπίσει το όλο πρόβλημα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου κος Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης εξέφρασε  τα συγχαρητήριά του στον Επεμβατικό Καρδιολόγο   Δρ. Κωνσταντίνο Ανδρέου για την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία του πρώτου Επεμβατικού Καρδιολογικού Τμήματος στην Επαρχία της Πάφου.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close