Κύπρος

Στους πύργους τους οι ναυαγοσώστες

Έτοιμοι να παράσχουν κάθε βοήθεια με ασφαλή μέτρα προστασίας για τους ίδιους και το κοινό είναι οι ναυαγοσώστες, που έπιασαν δουλειά από το περασμένο Σάββατο, ενόψει της σημερινής έναρξης της α’ φάσης των μέτρων χαλάρωσης.

Ο  Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, Ανδρέας Ησυχίου, ανέφερε ότι από τις 2 Μαΐου και με παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών,  οι ναυαγοσώστες σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο επανδρώνουν τους ναυαγοσωστικούς πύργους από τις 09:30 μέχρι τις 17:00, με εξαίρεση την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Καθώς ο κόσμος επιστρέφει σιγά -σιγά στις παραλίες, ανέφερε, «ο ρόλος μας αναδιαμορφώνεται, θα είναι και συμβουλευτικός σε συνεργασία με την Αστυνομία και κάποιους άλλους φορείς που θα περιπολούν στις παραλίες, ώστε να αποφεύγονται συνωστισμοί».

Πλέον κολυμπούμε και φεύγουμε, δεν μένουμε στην παραλία, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ησυχίου, προσθέτοντας ότι το κοινό θα πρέπει να κολυμπά κοντά σε ναυαγοσωστικά σημεία και στις ώρες που υπάρχουν σε αυτά ναυαγοσώστες, ακολουθώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, είπε πως το κοινό θα πρέπει να είναι προσεκτικό όταν κολυμπά αφού όπως υπέδειξε, λόγω της καραντίνας, αρκετός κόσμος είναι αγύμναστος και η θερμοκρασία του νερού είναι ακόμη χαμηλή, με αυξημένο τον κίνδυνο, κολυμβητές να υποστούν κράμπες.

Λόγω της πανδημίας, συνέχισε, όλοι οι ναυαγοσώστες έχουν λάβει οδηγίες οι οποίες απαγορεύουν την τεχνίτη αναπνοή σε περιστατικά πνιγμού και επιτρέπουν μόνο τις θωρακικές συμπιέσεις και πάντα με τη χρήση γαντιών και μάσκας. Επίσης αναμένεται να απολυμανθούν από ειδικά συνεργεία όλοι οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, συμπλήρωσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button