Επικαιρότητα

Στολίδι η λαϊκή γειτονιά, περιμένουν το στέγαστρο

Με σημαντική καθυστέρηση ολοκληρώνονται τα έργα στην λαϊκή γειτονιά της Πάφου.   Το έργο έχει σχεδόν συμπληρωθεί αφού τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία εργάσθηκαν μέχρι αργά το βράδυ τοποθετώντας το νέο πλακόστρωτο.

Έχουν επίσης υπογειοποιηθει οι υπηρεσίες και έχουν εξωραϊσθεί οι προσόψεις των καταστημάτων . Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί   έχει ως σκοπό την αναζωογόνηση και την ανάδειξη της Παραδοσιακής Αγοράς στο κέντρο της Πάφου.

Με την πρόταση αναδεικνύεται η σημασία της εμπορικής διαδρομής Λεωφόρος Μακαρίου – Μητροπολίτου Πάφου Χρυσάνθου, ως κύρια εμπορική διαδρομή στο αστικό κέντρο της πόλης με πρόθεση την οργάνωση ενός ανοιχτού εμποροψυχαγωγικού κέντρου.

Η διαδρομή αυτή θα συνδέσει/ αρθρώσει / οργανώσει τους εκατέρωθεν πεζοδρόμους και θα οδηγήσει τον περιπατητή στην Λαϊκή Γειτονιά ως την κύρια εστία παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας. Δυο χρόνια μετά την καταστροφική, και για την οικονομία, πανδημία, οι καταστηματάρχες στην λαϊκή γειτονιά της Πάφου ανέμεναν ότι φέτος θα μπορούσαν να αναπληρώσουν μέρος των απωλειών τους.

Βλέπουν ωστόσο ότι έχουν χαθεί δυο βασικοί μήνες της θερινής τουριστικής περιόδου. Ευελπιστούν ότι με την τοποθέτηση και του στεγάστρου το έργο θα ολοκληρωθεί και θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν εκ νέου τους επισκέπτες σε πολύ καλύτερες συνθήκες.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button