Υγεία

Στοίχημα για την κυβέρνηση το ΓεΣΥ

Για την Κυβέρνηση, το ΓεΣΥ αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και αντιμετωπίζεται με κάθε σοβαρότητα, διαβεβαίωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας πως η επιτυχία του, εξαρτάται από ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ιατρικής κοινότητας.
Σε χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στον ενάμισι μήνα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, σημειώνοντας πως «είναι με ικανοποίηση που αποτιμούμε τις πρώτες μέρες της υλοποίησης με θετικό πρόσημο».

«Το σημαντικότερο όλων», πρόσθεσε, «είναι η βελτίωση που έφερε η εφαρμογή του ΓεΣΥ για όλους τους πολίτες, εφόσον πλέον όλοι απέκτησαν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της πάθησής τους».

Η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο του ιατρικού κόσμου στην Κύπρο αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και ενισχύονται από σήμερα με νέους επιστήμονες, πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αναμφίβολα, οι γιατροί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν πολλά να προσφέρουν για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Εξήρε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, από την ίδρυσή του έχει ως σταθερό χαρακτηριστικό την παραγωγή και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης, αλλά και τη διαμόρφωση νέων ικανών επιστημόνων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Close
Back to top button
Close