Περιβάλλον

Στις πληγείσες περιοχές ο Πιττοκοπιτης

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπιτης περιόδευσε χθες στις κοινότητες των κοιλάδων Διαρίζου, Ξερού Ποταμού και Έζουσας.

Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και η υπερχείλιση των φραγμάτων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές «με αποτέλεσμα οι γεωργοί μας και όχι μόνο να βρίσκονται στα όριά τους. Επιβάλλεται η άμεση ανταπόκριση και στήριξη των πληγέντων από την εκτελεστική εξουσία», επεσήμανε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ.

«Οι διακηρύξεις των κυβερνήσεων για την ανάγκη στήριξη της υπαίθρου πρέπει να συνοδεύονται με τα ανάλογα έργα και αποφάσεις. Σημειώνω επίσης το γεγονός ότι τεράστιες ποσότητες νερού χάνονται στη θάλασσα ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ολιγωρίας στη λήψη μέτρων για δημιουργία νέων έργων αποθήκευσης νερού όπως είναι τα φράγματα στην Επισκοπή και Σουσκιού.»

Ο κ. Πιτοκοπιτης υπενθύμισε ότι ενέγραψε  το θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Γεωργίας το οποίο και θα συζητηθεί στις 28 Ιανουαρίου «για να ασκηθεί η ανάλογη πίεση για λήψη αποφάσεων προς όφελος των πληγέντων γεωργών και κοινοτήτων.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close