Πάφος

Στη Γεροσκήπου γελούμε για να μην κλαίμε.

Είναι κωμικοτραγικά σίγουρα κάποια πράγματα στη Γεροσκήπου. Αν κάποιος ειδικά είναι ευαίσθητος και νεκατωθεί με τα κοινά, είναι ικανοί κάποιοι, όπως λέει η κυπριακή παροιμία, να τον «παντρέψουν με άδρωπον»!

Από την μια σου λένε, είναι και προτροπή του δημάρχου, ένας δημοτικός σύμβουλος συνηθίζεται να εντοπίζει προβλήματα στο δήμο του και να τα γνωστοποιεί στο δήμαρχο, την εκτελεστική εξουσία δηλαδή που θα προωθήσει την επίλυσή τους.

Όπως διαπιστώνω σήμερα αυτό ισχύει μόνο για μικροπροβλήματα π.χ. να εντοπίσεις καμιά λάμπα σε κανένα στύλο κρουσμένη, καμιά πλάκα κάποιου πεζοδρομίου σπασμένη, κανένα κλωνί κάποιου δέντρου απλούμενο στη στράτα.

Άμα είναι για σοβαρά πράματα π.χ. για ανάγκη καταπολέμησης των τρωκτικών που έχει να κάμει με την υγεία των δημοτών, όταν τους λες ότι σχετικό ρεπορτάζ απασχόλησε και παγκύπριες εφημερίδες και γίνεται αναφορά στην επικινδυνότητα του θέματος, όταν γράφουμε ότι διαπιστωμένα το πρόβλημα είναι παγκύπριο, όταν διαπιστωμένα υπάρχουν καθημερινά παράπονα από δημότες για αυξημένο πρόβλημα στη Γεροσκήπου, όταν λοιμώξεις εμφανίζονται, π.χ. σταφυλόκοκκος και πρέπει να προληφθούν πριν καταλήξουν (μη κακόν) σε επιδημία και με άλλες παθήσεις, όταν τους δείχνεις και το δρόμο επίλυσης του προβλήματος μέσω ατόμου ειδικού για το θέμα τότε σου λένε:

Παραπλανεί ο Τρακκίδης. Με λίγα λόγια άμα εντοπίζεται  σοβαρό πρόβλημα που χρειάζεται δουλειά για να λυθεί δυσανασχετούν, σαν να ταράζονται τα ήρεμα νερά όπου ζουν κάποιοι.

Ευτυχώς δηλαδή που δεν είμαι φτανόκαρτος διότι με έτσι πολεμική θα ελούννουμουν το κλάμα!!!

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Κίνηση Σωτηρία της Πάφου.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close